Monday, June 1, 2009

Gogosele umplute



Ingrediente aluat :

- 500 gr faina
- 150-200 ml lapte caldut
- 50 gr unt
- 3 linguri de zahar
- 25 gr drojdie
- 2 oua + 2 galbenusuri
- esenta vanilie
- ulei pentru framantat
- 1 l ulei pentru prajit

Umplutura:

- gem , ciocolata sau ce doreste fiecare
+ zahar pudra pentru pudrat gogoselele

Se prepara maiaua din drojdia frecata cu putin zahar , lapte caldut si putina faina.
Dupa ce a crescut se adauga peste faina , impreuna cu celelalte ingrediente se framanta bine si se lasa la dospit la loc cald.



Aluatul dospit se imparte in doua. Se intind doua foi subtiri pe suprafata infainata. Pe una dintre ele din loc in loc se pune gemul sau patratelele de ciocolata. Se ia pe sucitoare cealalta foaie si se aseaza deasupra. Cu un paharel sau o cana se decupeaza gogoselele. Eu am folosit un borcanel deoarece avea gura mai mica. Noi le preferam mai micute dar se pot face si cu o cana normala ca diametru la gura.
Asa , dupa ce au fost decupate gogoselele se lasa sa mai creasca un pic si pe masa. Intre timp se pune uleiul la incins. Se aduna marginile si aluatul dintre gogosele se formeaza din nou doua bile si se intind pentru urmatoarele gogosele, procesul se repeta pana la ultima, se pot face si minciunele din fasii dreptunghiulare taiate pe lungime un picut cat sa se poata trece partea mai groasa prin gaura sau se pot face gogosele simple iar aluatul nu trebuie intins asa subtire.



Dupa ce au crescut indeajuns se pun la prajit, se scot pe un servet la scurs apoi se muta in alt recipient si se pudreaza cu zahar pudra vanilat sau simplu.






si sectiune :) cu gem de visine si gem de caise

No comments:

Post a Comment