Friday, July 31, 2009

Chicken teriyaki




Am mancat o singura data la un mall aceasta delicatesa japoneza si mi-a ramas in minte gustul ei.

Ingrediente :

1 varza dulce
2-3 buc piept de pui
150 ml sos soia
3 linguri miere
sare
piper
coriandru
mustar frantuzesc
1 ceapa
ulei de masline






Intr-o cratita sau in wok se pune uleiul si ceapa la calit. Varza taiata fisii subtiri se adauga dupa ce s-a calit putin ceapa. Se amesteca mereu, se poate turna si jumatate de pahar apa.



Peste varza care incepe sa se caleasca se pun 4-5 lingurite de mustar frantuzesc , sare , piper, se zdrobesc cateva boabe coriandru uscat si se amesteca in continuu.

Pentru carnea de pui se prepara o marinata din sosul de soia si miere si putin ulei masline. Se feliaza pieptul in bucatele medii se dau prin marinata si se pun pe gratar .




Se servesc calde , pofta buna !

2 comments: