Friday, June 19, 2009

Prajitura cu budinca de vanilie si caise


Ingrediente blat :

- 400 gr zahar

-3 oua

-75 gr unt

-3 linguri miere

-225 ml lapte

-1 lingurita amoniac

-450 gr faina

Se amesteca toate ingredientele in ordinea de mai sus , apoi se toarna in tava tapetata si se da ala cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit pentru 20 minute. Se lasa la racit .


Ingrediente crema :

-2 plicuri budinca vanilie

-800 ml lapte

-piersici cubulete dintr-un compot

-2 pliculete gelatina alba

-200 ml apa

Mai intai se prepara budinca , se lasa deoparte. Cat mai este calduta se prepara gelatina alba si se amesteca cu mixerul in budinca.

Blatul se taie in doua pentru a fi umplut. Se toarna compozitia a de budinca peste partea din tava si se presara o parte din piersici.

Ingrediente topping:

-2 pliculete gelatina roz

-500 ml apa

-frisca hulala

Se pune capacul din blat peste compozitia de budinca si apoi se toarna fierbinte gelatina roz preparata. La mine s-a umflat inca de 3ori blatul dupa ce am turnat gelatina. Se da la frigider sa se intareasca. La sfarsit se orneaza cu frisca si cubulete de piersici. Pofta mare! Se vede cum la nici o ora de cand era gata jumatate de tava a disparut :))

No comments:

Post a Comment